Matematik

Hjælp er helt lost!

07. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Beklager! Jeg kom tidligere til at pose denne i kategorien engelsk!

Jeg sidder fortsat med denne opgave, er der ikke en der vil hjælpe? Jeg er virkelig lost:

Skitser grafen for funktionen f(x)=1/(x2+1). For et vilkårligt t, tegnes normalen gennem punktet P(t, f(t)), dvs. den linje, der i P står vinkelret på tangenten i P. Normalen skærer x-aksen i punktet Q, mens R=(t, 0). Bestem t, så længden af linjestykket QR bliver størst muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2009 af Lubas (Slettet)

Lige et spørgsmål til din funktion f, skal det være x*2 eller x2?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2009 af Lubas (Slettet)

Anyways, først differentierer du f(x). Det t du søger er de to værdier hvor differentialkvotienten for f(x) er størst eller mindst.

Hvis du tegner grafen bliver det meget lettere at se. Svarene bliver ±(1/3)*√3 hvis f(x) = 1/(x2+1)


Svar #3
07. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Ja det er f(x)=1/(x2+1).

Jeg finder den afledede:

f(x)=1/(x2+1) ⇒f '(x)= (-2·x) / (x2+1)2

hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2009 af Lubas (Slettet)

Så skal du finde minimum og maksimum for f '(x) ved at differentiere f ' (x).

Der hvor grafen for f hælder mest eller mindst vil den linje, der er vinkelret på P's tangent have den mindste hældning og derved skære x-aksen "langt" væk fra t.

Her er en tegning(vedlagt), så burde det være lettere at se http://img22.imageshack.us/img22/1460/unavngivet.png

Den grønne streg er den linje der går gennem P og er vinkelret på P's tangent


Svar #5
07. marts 2009 af Alloo (Slettet)

skal jeg differentier den afledede som er differentieret? :-S


Svar #6
07. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Kan du forklare hvorfor jeg skal differentiere to gang? Har vi ikke gjort før nemlig..


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2009 af Lubas (Slettet)

Det skal du gøre for at finde ud af hvor grafen for f har den største eller mindste hældning (ALDRIG sig dette til din lærer :P Kun lineære funktioner har en "hældning"). Når du differentierer f første gang kan du bruge det til at finde ud af "hvor meget hælder grafen f" men for at finde ud af "HVOR hælder den MEST/MINDST" er du nødt til at differentiere endnu en gang!


Svar #8
07. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Jamen mange tak for hjælpen så, det var da egentlig meget simpelt så! :-)


Skriv et svar til: Hjælp er helt lost!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.