Matematik

vinkel mellem vektorer?? HJÆLP

07. marts 2009 af visuu1 (Slettet)

Hvordan findes vinkel mellem vektorer i 3D ? når der gælder at i det to dimensionelle, at Vektorens længde er ganget mens vektorerne og ’s koordinater ikke er ganget, men prikket med hinanden.
Hvordan gør man så i det tre-dimesionelle ?
 


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2009 af peter lind

Der gælder det samme. Er vektorene a og b, den mellemliggende vinkel v har man a·b=|a||b|cos(v)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Skalarproduktet. For 2 vektorer a og b gælder:

a*b = |a||b| * cos(V), hvor V er vinklen imellem dem.


Svar #3
07. marts 2009 af visuu1 (Slettet)

Det forstår jeg altså bare ikke, hvordan regner man det så ud når man har med 3 at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2009 af Sherwood (Slettet)

Det er det samme, selv om vektorerne er i rummet - 3D om du vil. Men det kommer lidt an på, hvilke vektorer du har fat i...


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Skalarproduktet mellem vektorer a=(a1,a2,a3) og b=(b1,b2,b3) er givet ved:

a*b = a1*b1+a2*b2+a3*b3

Længden af en vektor er:

|a| = sqrt( a1^2 +´a2^2+á3^2)


Svar #6
07. marts 2009 af visuu1 (Slettet)

Jeg skal bare forklarer det generelt, hvordan og hvorledes...


Svar #7
07. marts 2009 af visuu1 (Slettet)

Er der nogen der vil være søde at give et ekempel med tal? så tror jeg, at det vil være lettere for mig at forstå ..
for vi har jo vektor a = AB og vektor b = AC, så bliver det CB = a-b.

men det forgår i det 2-dimensionelle..


Svar #8
07. marts 2009 af visuu1 (Slettet)

er der virkelig ikke en der kan forklare mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. marts 2009 af peter lind

a= (3,4,0) b =0,3,-4) a2 =32+42 =25, b2=32+42=25 a·b = 3*0+4*3+0*(-4)  =12, cos(v) = 12/{|a||b|} =12/25


Skriv et svar til: vinkel mellem vektorer?? HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.