Kemi

Opløselighed

08. marts 2009 af inpacion (Slettet)

Det er i en opgave givet en reaktion

CO2 + Ca(OH)2 -->CaCO3+H2O

Denne reaktion vil ske til der ikke er mere Ca(OH)2 dette vil føre til en mættet opløsning af CaCO3

Opløseligheden for CaCO3 er 3.36*10^-9 M^2

Hvordan udregner man pH for den mættede opløsning af CaCO3

Håber der er nogen der ved det :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2009 af mathon

[CO32-] = (3.36*10-9 M2)½ = 5,80*10-5 M

pOH = ½(pKb - log(cb))

pOH = ½(3,6 - log(5,80*10-5)) = 3,92

pH = 14 - pOH = 14 - 3,92 = 10,08 ≈ 10


Svar #2
08. marts 2009 af inpacion (Slettet)

Kanon tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2010 af howyoudoing (Slettet)

Er opløseligheden det sammen som opløselighedsproduktet for CaCO3?


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. marts 2010 af mathon

nej
           s(CaCO3) = √(Kop)

................

s er den molære opløselighed


Skriv et svar til: Opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.