Matematik

To skibe

09. marts 2009 af freece (Slettet)

To skibe A og B sejler med konstant hastighed parallelt med en kystlinje l. A sejler i afstanden 1200 meter fra l, mens B sejler i afstanden 1000 meter fra l. Klokken 12.00 er vinklen v mellem sejlretningen for A og sigtelinjen fra A til et fyrtrn F lig med 40 grader, mens det for B glder, at den tilsvarende vinkel u er lig med 48 grader.

Vi fr herefter af vide, at et halvt minut senere er v=42 grader og u=51 grader.
Og skal beregne det tidspunkt, hvor de to skibe passerer hinanden

Hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du burde have vedlagt en tegning. Nu har jeg imidlertid tegnet det, som jeg formoder, det skal være. Fra punktet A vinkelret ned på kystlinien trækkes en streg, fodpunktet kaldes Q(t), idet den ændrer sig med tiden, så afstanden AQ=1200m. Da komplementvinklen til vinkel v er lig 50 grader, findes QF som 1200*tg(50 grader) = 1430 m. Gå frem på samme måde med punktet P(t) som er fodpunktet på l fra B. Med oplysningerne omkring graderne kan du ved først at finde afstandene Q(t) og P(t) finde, hvor hurtigt skibene sejler og dermed også, hvornår de er på "omgangshøjde".


Skriv et svar til: To skibe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.