Matematik

Ligning - igen

09. marts 2009 af fritten17 (Slettet)

Hej igen..

Nu er der flere spørgsmål fra problem-barnet.. ;-)

Jeg har to ligninger med to ubekendte, som skal løses..

Ligning I:    15X+5Y=25

Ligning II:    36X/3Y = -6

Bagefter skal jeg bringe de to ligninger på formen: y = ax+b

Håber der endnu en gang er nogen der kan hjælpe.. :-)

Mvh. Lars


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Af ligning 2 kan du se, at 36x = -18y, hvilket vil sige, at y = -2x. Indsæt dette i ligning 1 og bestem x. Herefter kan du bestemme y af ligningen y = -2x.

Ligning 1: Træk 15x fra på begge sider af lighedstegnet; divider herefter igennem med 5.

Ligning 2 har vi bragt på den ønskede form.


Svar #2
09. marts 2009 af fritten17 (Slettet)

Super fedt... Tak... :-)


Skriv et svar til: Ligning - igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.