Fysik

G-kraft og jævn cirkelbevægelse

09. marts 2009 af gerdafrandsen (Slettet)

Hej..

Jeg sidder midt i en opgave og skal regne G-kraften ud i toppen og bunden af et loop (jævn cirkelbevægelse). Jeg roder lidt rundt i det, så er der mon nogen, som kan finde ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skulle gerne have nogle størrelser at arbejde med.


Svar #2
09. marts 2009 af gerdafrandsen (Slettet)

Okay.. kan det passe, at jeg skal regne normalkraften ud. Personen påvirker så sædet med den samme men modsatrettede kraft (Newtons 3. lov). Så skal a regnes ud efter Newtons 2. lov, også divideres med tyngdekraftsaccelerationen for at finde G-kraften???


Svar #3
09. marts 2009 af gerdafrandsen (Slettet)

fx. radius = 1000 m, v = 3000 m/s, masse = 75 kg - Det handler om ekstrem flyvning!


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Ja, du bruger reglen for jævn cirkelbevægelse til at udregne centripetalkraften og så overvejer du retningen på denne og benytter Newtons anden lov til at finde accelerationen.


Svar #5
11. marts 2009 af gerdafrandsen (Slettet)

Okay.. Mange tak! Det var en rigtig god hjælp:)


Skriv et svar til: G-kraft og jævn cirkelbevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.