Matematik

HJÆLP MIG DET HASTER!

09. marts 2009 af Patrick Bourne (Slettet)

En cirkel har ligningen x^2+y^2-8y=33

bestem dens centrum og radius. find derefter koordinaterne til cirklens skæringspunkter med x-aksen og y-aksen.

hvordan løser jeg denne opgave er der nogen der kan hjælpe?

og forklar venligst hvordan den skal løses


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2009 af peter lind

Du skal se på koefficienterne til x og y (her 0 og -8). Disse skal være de de dobbelte produkter i henholdsvis (x-a)2 og (y-b)2, når du ganger ud. Brug dette til at omskriv til standartformen.


Svar #2
09. marts 2009 af Patrick Bourne (Slettet)

jeg er helt på bar bund hvad er standartformen og kan du forklarer hvordan denne opgave skal løses for jeg er altså helt væk jeg fatter det bare ikke er der nogen der kan hjælpe mig?????


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2009 af aall (Slettet)


Du skal skrive den om til standartformen:

(x-a)^2 + (y-b)^2 = r

Dvs.

(x-0)^2 + (y-4)^2 = 33- 16

(x-0)^ + (y-4)^2 = 17

Herfra kan du så aflæse både centru og radius, hvis jeg ellers har regnet rigtigt.

 


Skriv et svar til: HJÆLP MIG DET HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.