Matematik

Differentiering

09. marts 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Jeg skal differentiere følgende:

a)        h(x) = x √2x - 4
 

b)       h(x) = (x + 1) √x^2 + 1
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Noget forslag selv?


Svar #2
09. marts 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Nej ingen anelse ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2009 af mathon

brug produktreglen


Svar #4
09. marts 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Hvordan lyder den ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2009 af mathon

(f(x)*g(x))' = f '(x)*g(x) + f(x)*g'(x)
..........
a)
h'(x) = 1*√(2x) + x*(1/(2√(2x))*2 = √(2x) + x/√(2x)


Svar #6
09. marts 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Nåe den..

hvad er så f og g i de opgaver... jeg vil gætte på:

a) f = x                     g = 2x + 4

b) (x + 1)                     g = x^2 + 1


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2009 af mathon

dvs
du mener
h(x) = x √(2x - 4)

eller skal der stå √(2x+4)?
........
du har skrevet begge dele


Svar #8
09. marts 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

# 0 er den rigtige ..


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. marts 2009 af mathon

h(x) = x √(2x - 4) - du havde åbenbart glemt parenteserne

h '(x) = 1*√(2x - 4) + x*(1/(2√(2x - 4)) * 2 = √(2x - 4) + x/√(2x - 4)


Svar #10
09. marts 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Jeg forstår det hertil:

h ' (x) = 1 * √(2x - 4) + ?
 

hva gør du så ?


Svar #11
09. marts 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Altså er:

a) f = x                        g = 2x - 4

b) (x + 1)                    g = x^2 + 1


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. marts 2009 af mathon

+ x urørt gange (√(2x - 4))'

dvs.
differentiation af sammensat funktion
ydre funktion
√(z)

indre
z = 2x - 4


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.