Matematik

Differentialligning

09. marts 2009 af surfact1 (Slettet)

Hej

Gør rede for, at funktionen

f(x) = 2 * (1 - 1/x) , x>1

er en løsning til differentialligningen

dy/dx = y / (x*(x-1))


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2009 af mathon

differentier f(x)
og
omskriv


Svar #2
09. marts 2009 af surfact1 (Slettet)

Hvad skal jeg omskrive til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2009 af mathon

f '(x) = 2*(0 - (-1/x2)) = 2/x2

se
http://peecee.dk/upload/view/159094


Svar #4
09. marts 2009 af surfact1 (Slettet)

Du skrev i #2, at jeg skulle differentiere og omskrive . Men dette er jo ikke det samme som dy/dx = y / (x*(x-1))?


Svar #5
09. marts 2009 af surfact1 (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.