Matematik

hjælp...please?

10. marts 2009 af richgirl (Slettet)

opgaven er nok meget nem, men lidt hjælp har man da brug for engang imellem ;)

i et rektangel er den korte side 4 cm kortere end den lange.

a) kald længden af den længste side x cm og find et udtryk for længden af den korte side:

her har jeg fået, at: y=x-4

b) vis, at arealet af rektanglet er givet ved funktionen:

A(x)=x^2-4x.

det er her jeg gået kold... jeg prøvede bare at løse den som andengradsligning, men det giver ikke rigtig mening???


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2009 af ibibib (Slettet)

Du skal ikke løse en ligning.

Du skal opskrive en forskrift

Hint: Arealet er x·y


Svar #2
10. marts 2009 af richgirl (Slettet)

vil så bare sige, at jeg skal skrive:

x*y=x^2-4x

???


Skriv et svar til: hjælp...please?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.