Matematik

Løsning af ligning :s

10. marts 2009 af birthe_non (Slettet)

Hvordan løser jeg ligningen

(x+1)(x-1)(x^2+1) = 0 ??

Vil blive meget glad hvis en viste udregningen frem til løsningen af x, fordi det forstår jeg meget mere af

en sætnings forklaring ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2009 af Isomorphician

Du bruger nul-reglen, der siger at hvis a*b*c skal være lig 0, skal mindst én af faktorerne a, b eller c være lig 0.

Du skal altså løse:

x + 1 = 0

x - 1 = 0

x2 + 1 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. marts 2009 af dnadan (Slettet)

hint: benyt nulreglen som siger:

a*b*c=0

hvis

a=0, b=0 eller c=0

Overført til din ligning fås da.

(x+1)(x-1)(x^2+1) = 0

Jf. nulreglen:

(x+1)=0 v (x-1)=0 v (x^2+1)=0

Herved har du nu 3 ligninger, som du relativt let SKAL kunne løse.


Svar #3
10. marts 2009 af birthe_non (Slettet)

oke mange tark for det ;)


Skriv et svar til: Løsning af ligning :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.