Kemi

Afstem reaktionsskema

10. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

Nogen der har lavet opgave A og B i denne vedhæftede opgave?

Eller vil fortælle hvordan man gør, har slet ikke ikke naturvidenskablig linje med kemi, så er lidt lost.. ?

Håber der er nogen der vil og kan hjælpe:-)

Vedhæftet fil: PHOSPHOR.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2009 af Ramses I (Slettet)

Fe går op med 1

O går ned med 2

Så laver du det klassiske redoxkryds så der står 2 ved Fe og 1 ved O, men da du har 2 ilt i O2 er du nødt til at gange igennem med 2.

Dernæst afstemmer du ladning med H+ på venstre side:

4H+ + 4Fe2+ + O2 -------> 4Fe3+ + 2H2O

b) pKa for Fe(H2O)63+ = 2,22

pH = 0,5 * ( pKa - log Cs)


Svar #2
10. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

TUUUSIND TAK!

Men hvad er log Cs?


Svar #3
10. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

og efter det jeg har læst..

så ville Fe ^ +2 være = OT = 2 ?


Svar #4
10. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

+ i opgave B:

Hvilken formel er det, og hvorfor er det lige du bruger pKa istedet for pks?


Svar #5
10. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

eller er Pka bare en betegnelse for både pks og pkb?


Svar #6
10. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

og pKa slår man det op i databogen ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. marts 2009 af mathon

pKa = pKs

indeks a refererer til det engelske acid

indeks s refererer til det danske syre


Svar #8
11. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

pH = 0,5 * ( 2.22 - log Cs) ?

men hvad er logCs så?


Svar #9
11. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

okay jeg har fundet frem til en pH på = 1.06, er det korrekt?


Svar #10
11. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

??????????????????????????????????


Skriv et svar til: Afstem reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.