Matematik

Halveringskonstant

10. marts 2009 af Kalvis (Slettet)

Kære brugere på studieportalen.

Jeg har i øjeblikket en opgave, hvor det sidste spørgsmål lyder:

"Bestem ved hjælp af den fundne forskrift halveringskonstanten for holdbarheden, og bestem den procentvise ændring i holdbarheden når temperaturen øges 2 grader"

Min forskrift var

D = F(T) = 15,719 * 0,89177T

I eneksponentielt aftagende funktion.

Jeg kan forestille mig at jeg skal bruge T½ ? Men ved ikke lige hvordan jeg skal bære mig ad.

Håber nogle kan svare på dette spørgsmål. Og hvis i mener at i mangler yderligere informationer, så siger i bare til. :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. marts 2009 af mathon

D = F(T½) = ½* 15,719 = 15,719* 0,89177

(1/2) = 0,89177        

ln(1/2) = ln(0,89177)*T½

T½ = ln(½)/ln(0,89177)


Skriv et svar til: Halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.