Matematik

lille problem

10. marts 2009 af Rasmus1337 (Slettet)

skal ved hjælp af differential regning finde monotoniforhold... normalt ikke noget problem, men kan ikke finde ud af at differer den her: f(x) = x + 4/x, x > 0

nogen der lige kan forklare hvordan man differer den? :) har ikke set sådan en før...


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2009 af Melinka (Slettet)

se det som f(x)= x+4* x^-1. så skulle det gerne give  f'(x)=1-4*x^-2


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2009 af kim19 (Slettet)

omskriv den til f(x)= x + 4 · 1/x.

diff den så nu. Det kan du godt ikke


Skriv et svar til: lille problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.