Kemi

redoxreaktion

11. marts 2009 af MortenJU (Slettet)

jeg kan ikke huske det:(

Cr2O7-2

Hvad er Cr2

jeg får det til 5. men det er forkert 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

"hvad er Cr2." Jeg går ud fra at du spørger om hvad oxidationstal det har?:)

Hvert oxygen er lig -2.  Da der er 7, har vi altså - 14 i alt. Molekylets totale ladning skal være -2. Du kan stille en ligning op:

-14 + x = - 2  

x = -2 + 14

x = 12. <------- Cr2er lig 12.. MEN, ved oxidationstal angiver man kun oxidationstal for hvert enkel atom. Så hvert Cr-atom har oxidationstal på 6. Så du skal altså skrive 6 :).... så vidt jeg ved er det sådan man gør


Svar #2
11. marts 2009 af MortenJU (Slettet)

Tak:P


Skriv et svar til: redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.