Matematik

Ligning

11. marts 2009 af reol32 (Slettet)

Hejsa

Hvis man fik følgende opgave til matematikprøven uden hjælpemidler, hvordan ville den så skulle gribes an?

Løs ligningen

(x+1)(x-1)(x^2+1)=0

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Nulreglen.


Svar #2
11. marts 2009 af reol32 (Slettet)

 tak, men hvordan er det jeg bruger den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: En af paranteserne skal give 0 for at opfylde ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2009 af joaquin90 (Slettet)

Du kan se at den sidste parantes aldrig kan give 0, da x^2, for at opfylde dette skulle give -1 og det er jo ikke muligt


Svar #5
11. marts 2009 af reol32 (Slettet)

 takker, kan i give et eksempel på hvordan løsningen vil se ud så ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2009 af sHastrup (Slettet)

x=-1 el. x=1


Svar #7
11. marts 2009 af reol32 (Slettet)

 Mange tak


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.