Kemi

LYNOPGAVE om Frobrænding af glukose

11. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

Omdannelsen af ADP til ATP er en endoterm proces:

ADP + Pu --> ATP          deltaHm = 20.0 kJ/mol

a) Beregn deltaHm for den totale proces, hvor forbrændingen af glukose er koblet sammen med dannelsen ad 38 ATP?

b) Hvor mange procent ad enthalpiændringen ved forbrænding af glukose bliver oplagret i ATP?

Nogen der kan hjælpe? PLEASE.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Hej.

38ADP + 38Pu → 38ATP        (ΔHm = 38·20 kJ/mol = 760 kJ/mol)

C6H12O6 + 6O2 → 6CO2 + 6H2O        (ΔHm = 2803 kJ/mol)

Så derfor må det være:

ΔHm,total = 760 kJ/mol + 2803 kJ/mol = 3563 kJ/mol


Svar #2
12. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

jeg har bare fundet et facit på nettet som siger at resultatet = -2056kJ/mol

og derfor er jeg i tvivl om hvordan man laver den, jeg har nemlig også næsten gjort på din måde...


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2009 af Darwin (Slettet)

#2.

Entalpien for forbrændingen af glucose skal være -2803 kJ/mol .... og ikke +2803 som skrevet i #1. Beklager fejlen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2009 af Darwin (Slettet)

Entalpien for glucose får jeg beregningsmæssigt til:

ΔHmº = 6·(-394) + 6·(-285.9) - (1·(-1268) - 6·0) = -2812 kJ/mol   (for 1 atm og 25 ºC)

Dvs.

ΔHm,total = -2812 kJ/mol + 760 kJ/mol = -2052 kJ/mol


Skriv et svar til: LYNOPGAVE om Frobrænding af glukose

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.