Matematik

Bestemmelse af omvendte funktion

14. marts 2009 af LouiseLG (Slettet)

Hejsa.

Jeg skal bestemme den omvendte funktion for en lineær funktion.

Den ser således ud:

y = 32x +200

Hvordan er det jeg gør det? Skal y værdierne byttes om med x og omvendt? Jeg skal jo bestemme forskriften.

Mvh Louise


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2009 af Exupery (Slettet)

y=32x+200 <=>

y-200=32x <=>

x=(y-200)/32


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2009 af Bankier (Slettet)

Den omvendte funktion af f(x) er f-1(x)


Svar #3
14. marts 2009 af LouiseLG (Slettet)

Ja selvfølelig.

Mange tak for hjælpen begge to. Så når man vil finde den omvendte skal man isolere x?

Deraf: Omvendt af x = (y-200)/32 = y = 32x+200

Tak igen


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2009 af ratzy (Slettet)

Hej

Sidder med præcis sammeopgave - skal svare på hvad f^-1 beskriver ? Hvad kan man svare der?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nej, det er ikke nok, vi har lige haft akkurat den samme opgave i et indlæg fra i går. Husk: Der er kun en omvendt funktion f -1(y), hvis funktionen er enentydig (1:1). Læs om det i din bog! Populært sagt, hvis man ved at slå en vandret streg kun møder funktionen eet sted, det vil sige hvis x1≠ x2 <=> f(x1) ≠ f(x2). Hvis denne biimplikation ikke gælder, så er der ingen invers funktion. For eksempel y=x2 har ikke en invers funktion i hele definitionsområdet.


Svar #6
14. marts 2009 af LouiseLG (Slettet)

Har fundet løsningen, tak:d


Skriv et svar til: Bestemmelse af omvendte funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.