Fysik

Cirkelbevægelse

14. marts 2009 af sims3 (Slettet)

hej :)

Jeg er kørt ret død i en opgave der omhandler udledning af formlen for cirkelbevægelse:

opgaven: gør rede for detaljerne i udledningen af formlen for cirkelbevægelse "Vc".

jeg skal altså komme fra:

G*((m*M)/r^2) = m*(v^2/r)

til

v=kvadratrod((G*M)/r)

første spørgsmål (fra mig):

hvorfor er G*((m*M)/r^2)  lig med m*(v^2/r) ??

2. spørgsmål; hvordan kommer jeg fra:

G*((m*M)/r^2) = m*(v^2/r)

til:

v=kvadratrod((G*M)/r)

håber virkelig at i vil hjælpe mig :O

mvh simon


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Sidste spørgsmål er simpelt; isoler v i din formel.

Mht. første spørgsmål skal du ind og kigge på, at tyngdekraften (venstre side) skal være lig centripetalaccelerationen (centripetalkraften).


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2009 af mathon

m*v2/r = G*m*M/r2            divider med m

v2/r = (G*M)/r2                       multiplicer med r

v2 = (G*M)/r                      kvadratrod uddrages

v = √((G*M)/r)                      da v regnes positiv


Skriv et svar til: Cirkelbevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.