Matematik

Geometri

14. marts 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

Hvordan løser jeg denne her opgave:

vinkel c = 90 grader

a=3 , b = 5

c =

vinkel a =

vinkel b =


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Retvinklet trekant = pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Og brug herefter de trigonometriske sammenhænge i en retvinklet trekant til at finde de sidste vinkler.


Svar #3
14. marts 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

kan du vise mig det Jerslev?


Svar #4
14. marts 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

a2 + b2 = c2


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Pythagoras: a^2 + b^2 = c^2, hvor a og b er kateter og c er hypotenusen.


Svar #6
14. marts 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

jeg ved hvordan jeg finder frem til c, men hvordan finder jeg frem til vinkel A og vinkel B


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. marts 2009 af Darwin (Slettet)

tanA = a/b ⇔ A = tan-1(a/b)   (A = vinkel a)

B = 180º - C - A


Svar #8
14. marts 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

*hvis jeg skal finde vinkel A = 3/5 = 0,6 ???


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. marts 2009 af Darwin (Slettet)

#8.

A = tan-1(0.6) = 31º

Husk at stille lommeregneren til DEGREE.


Svar #10
14. marts 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

er b så = 143 grader


Svar #11
14. marts 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

Jeg har også lige et andet spørgsmål:

Jeg får opgavet hvad a er (a=1) og jeg får også opgivet hvad vinkel A er (vinkel(A)=36 grader). Mit spørgsmål lyder således:

Hvordan finder jeg ud af, hvad c er (når jeg ikke kender b), hvordan finder jeg b og vinkel b...


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. marts 2009 af Darwin (Slettet)

#10.

Nej.

B = 180º - 90º - 31º = 59º

idet vinkelsummen i en plan trekant er 180º.

Alternativt kan vi finde vinkel B ved B = sin-1(b/c), B = cos-1(a/c), B = tan-1(b/a), B = cot-1(a/b), B = sec-1(c/a) eller B = csc-1(c/a). Det er alle trigonomtriske funktioner, der bruges til at regne en vinkel i en retvinklet trekant (hvor C = 90º) såfremt to sider er kendt. De tre første relationer er elemæntære. De andre er afledt af de første tre.

Bemærk at "-1" betyder den inverse funktion. Dvs. fx sin(x) = a ⇔ sin-1(a) = x.

#11.

Er trekanten ret? I så fald kan du jo fx benytte at tanA = a/b ⇔ b = a/(tanA) og tanB = b/a ⇔ B = tan-1(b/a).


Svar #13
14. marts 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

jeg er overhovedet ikke med :)

tanA = a/b ⇔ b = a/(tanA) ogtanB = b/a ⇔ B = tan-1(b/a).
 

b = 1/(tan1) = 57,28 grader

B = tan-1(57,28/1) = 89 grader

???


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. marts 2009 af Darwin (Slettet)

#13.

b = 1/(tan36º) = 1.4   (en længde)

B = tan-1(1.4/1) = 54º    (en vinkel)

NB. Bemærk, at jeg skriver vinkler som kapitaler. Dvs. vinkel a = A, vinkel b = B og vinkel c = C!


Svar #15
14. marts 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

jeg mangler c


Svar #16
14. marts 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

hvordan beregner jeg c ud?


Brugbart svar (0)

Svar #17
14. marts 2009 af Darwin (Slettet)

#16.

El Teorema de Pitágoras:


Svar #18
14. marts 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

c = 1,7?


Brugbart svar (0)

Svar #19
14. marts 2009 af Darwin (Slettet)

#18.

Jah.


Brugbart svar (0)

Svar #20
14. marts 2009 af Darwin (Slettet)

For retvinklede trekanter (hvor C = 90º) kan man frit vælge mellem følgende relationer:

sinA = cosB = a/c

cosA  = sinB = b/c

tanA  = a/b

tanB = b/a

c2 = a2 + b2

a2 = c2 - b2

b2 = c2 - a2

Og her betegner a, b og c længderne på siderne, medens A, B og C betegner trekantens vinkler (modstående til siderne). Pointen er, at når man kender to informationer kan man benytte én (og ofte flere) af ovenstående relationer til at finde den tredje information.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.