Matematik

differentialligninger

14. marts 2009 af sasxa (Slettet)

 givet funktion f(x)= kvadrod(x^2+x+4)

find differentialkvotienten

denne fik jeg til f'(x) = 2x+1 / 2*kvadrod(x^2+x+4)

givet funktion f(x)=(sine^x)*kvadrod(x-x^2)

find differentialkvotienten

denne fik jeg til f'(x) = kvadrod(x-x^2)*e^x*cose^x+(2x-1 / 2*kvadrod(x-x^2))*sine^x

en funktion er bestemt ved f(x) = x / x^2-2x+9   ,    x E (-4,4)

find f'(x) og beregn de lokale ekstremumssteder for f. 

beregn den eksakte værdi af såvel maksimum som minimum f

f'(x) fik jeg til (1*(x^2-2x+9)-x*(2x-x) )  /  ((x^2-2x+9)^2)

Nogen der ka tjekke om det jeg har lavet er rigtigt og hjælpe mig me resten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du bør bruge de symboler, der er her på bjælken ovenover, dt er meget mere overskueligt


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2009 af mathon

tegnfejl

f(x) = sin(ex)*√(x-x2)

f '(x) = ex*cos(ex)√(x-x2) + ½*sin(ex)*(1-2x)/√(x-x2) =
ex*cos(ex)√(x-x2) !"-"! ½*sin(ex)*(2x-1)/√(x-x2)


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.