Matematik

aldrig set før

14. marts 2009 af Pernille-2 (Slettet)

jeg har et spørgsmål angående noget jeg synes er underligt.

bestem integralet ∫(2x-1)6dx.

hvad betyder det opløftede 6 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er i 6. potens, brug substitution, sæt u=2x-1<=>du=2dx<=>dx=½du, så du får ½*∫u6du =

u7/14 = (2x-1)7/14. Vi gør prøve d(2x-1)7/14)dx = 7**2(2x+1)6/14=(2x-1)6


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2009 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Læg mærke til, at der blev brugt både substitution og sammensat funktion.


Skriv et svar til: aldrig set før

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.