Matematik

monotoniforhold

15. marts 2009 af david villa (Slettet)

Hej er der nogen der kan hjælpe mig har en opgave som jeg ikke kan løse.

Den lyder sådan her:

Funktionen f har forskriften f (x)= ½ x^3 +x^2 - 4x

Det oplyses, at Dm( f ) = ]− ∞;2½]
a) Bestem nulpunkter for funktionen f .
 

b) Bestem monotoniforhold og ekstrema (med 2 decimaler) for funktionen f.
 

c) Tegn grafen for f og bestem Vm( f ).

Er der nogle kloge mennesker der kan hjælpe mig. Mange tak på forhånd!
 


Svar #1
15. marts 2009 af david villa (Slettet)

er der ingen


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0+1: Har du selv noget forslag til nogle af opgaverne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2009 af Alex3400 (Slettet)

 Til b'eren:

Differentiér funktionen f(x)

Derefter sætter du denne differentialkvotient lig 0 og så har du, for hvilke x-værdier der er nulpunkter

Husk på at når f ' (x) = 0 er hældningen nul


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2009 af Dynin (Slettet)

ad a) brug at  ½ x3 +x2 - 4x=0 ⇔ x(x2+2x-8)=0 ⇔ x(x-2)(x+4)=0 ... hvoraf nulpunkterne er ....


Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.