Matematik

volumeberegning

15. marts 2009 af Rabis (Slettet)

Hej

En punktmængde M er bestemt ved:

M={(x,y)|0 større eller lig med x mindre eller lig med 3 eller 0 større eller lig med y mindre eller lig med kvadratroden af 2x+1}

Spørgsmålet lyder:

Beregn rumfanget af det omdrejningslegeme der fremkommer når M drejes 360 grader om x-aksen.

Da jeg skal bruge formlen V= pi' integralet fra a til b af (f(x))^2 dx

Det der så er mit problem er at jeg ikke kan finde a og b idet jeg ikke helt kan bestemme ligningen.

Håber der er nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

a=0,b=3


Svar #2
15. marts 2009 af Rabis (Slettet)

men hvad bliver f(x)= ? så altså ligningen jeg skal integrere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

f(x) er din radius, tegn det op!!


Svar #4
15. marts 2009 af Rabis (Slettet)

tak skal du have fandt ud af det


Skriv et svar til: volumeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.