Matematik

finde værdimængde og definitionsmængde

15. marts 2009 af sissasine (Slettet)

Hej

skal finde Dm og Vm for en funktion

har regnet toppunktet ud = 112,5; 2531,25

A= -0,2 så det er en sur parabel = grenene nedad

er Vm (-∞: 2531,25(

er Dm(0; ∞(

ER Vm og Dm rigtigt ????

og så et andet spørgsmål

har fået en fil, 2. gradsfunktionen i oversigt

der står A mindre end 0 =sur parabel = y har maksimum

i en formelsamling ( matematik formelsamling 2. udgave, b niveu 1, studieportalen. dk)

står der :  hvis a er mindre end 0 har parablen et minimum

????? maksimum det ene sted minium det andet eller hvad er det jeg ikke forstår

har fattet det sådan at  en parabel der er sur der er toppunket " øverst på parablen og y har maksimum

= toppunket for y 2531,25  er den maksimale værdi  y kan få ??? er det rigtigt


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvorfor er definitionsmængden kun fra nul? Kan du ikke bruge negative værdier af x da?


Svar #2
15. marts 2009 af sissasine (Slettet)

x er i (f) = antal solgte varer  så man kan vel ikke bruge negative tal ???

er det ellers rigtigt


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Såfremt du har regnet korrekt, at din Dm og Vm korrekte.

Mht. toppunkt og a-værdi:

a > 0 => f(x) har et minimum - "glad parabel".

a < 0 => f(x) har et maksimum - "sur parabel".

I begge tilfælde vil maks/min være toppunktet.


Skriv et svar til: finde værdimængde og definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.