Kemi

Bjerrumdiagram

15. marts 2009 af badooo (Slettet)

Hej igen.

Bjerrum-diagrammer.. Noget min laerer ikke gider bruge tid på, åbenbart. Jeg har intet laert om det, har ingen noter om det og jeg er i det hele taget på spanden, hvis jeg skal redegoere for det.

Jeg har en opgavetekst, der siger:

Undervejs i ekstraktionsprocessen befinder morfin og andre opiater fra birkes i en trichlormetan fase.. Blablabla, opiaterne og morfinen oenskes ekstraheret fra trichlormetanfasen til vandfasen.

Jeg får så et bjerrum-diagram. Spoergsmålene:

- Goer rede for, om morfin findes på syreform eller baseform i en vandfase, hvor pH = 2

Jeg aflaeser her for pH = 2 og ser stoerrelsen af syrebroeken. Den er 1. Dvs. at morfin er på syreform, right?

-Goer rede for, om morfin findes i vandfasen eller trichlormetanfasen, når pH = 9...

Hvordan goer jeg det? Jeg kan se at ved pH = 9, er syrebroeken Xs = ca. 0,075, dvs. den er på baseform. Men hvad har det med hvilken fase den er i, at goere?


Svar #1
15. marts 2009 af badooo (Slettet)

Anyone?


Skriv et svar til: Bjerrumdiagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.