Kemi

Hjælp!

16. marts 2009 af MissBenjamin (Slettet)

Har en kemi opgave som jeg jeg skal lave, men har lidt svært  med at beregne den. Teksten siger:

Der er fx 3 mol N2 og 9 mol H2 ækvivalent stofmængder.

Vi betragter dannelsen af ammoniak ud fra grundstofferne. Beregn den stofmængde dihydrogen som ækvivalend med: 2 mol dinitrogen.

Hvordan gør jeg det???

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Hej.

Det afstemte reaktionesskema er 3H2(g) + N2(g) → 2NH3(g). Her ses, at n(H2) = 3·n(N2) = 3·2 mol = 6 mol


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.