Kemi

HASTER plz

17. marts 2009 af lielie (Slettet)

Plz hjælp mig. det er en aflevering der skal afleveres i dag...

MgCl2(s)   + 6 NH3  -->  Mg(NH3)6Cl2(s)

1,0 g magnesiumchlorid anbringes i en beholder med overskud af ammoniak.

Jeg skal beregne massen af hexaamminmagnesiumchlorid, som maksimalt kan dannes i beholderen. Hvordan gør jeg det?

Jeg vil bruge: m=n*M  og jeg har beregnet  M=197.954  hvad så med n?

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2009 af ganjabank (Slettet)

Da der er overskud af ammoniak, må magnesiumchlorid være den begrænsende faktor. Det maksimale teoretiske udbytte af hexaamminmagnesiumchlorid er altså afhængig af mængden af magnesiumchlorid. Den tilsatte stofmængde magnesiumchlorid svarer til den dannede stofmængde hexaamminmagnesiumchlorid, rent teoretisk. så først beregnes den tilsatte stofmængde magnesiumchlorid:

n = m/M

Du kender både m og M, så stofmængden kan hurtigt beregnes. Denne stofmængde svarer altså til din stofmængde af hexaamminmagnesiumchlorid. Nu bruger du din udregnede stofmængde til at finde den tilsvarende masse:

m=n*M

Husk at du her skal benytte M for hexaamminmagnesiumchlorid. Den udregnede masse svarer til massen hexaamminmagnesiumchlorid, som maksimalt kan dannes i beholderen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2009 af Ramses I (Slettet)

Lav en massebalance bare med mol:

Du kan se at molforhold = 1:1

MgCl2 = 95,211 g/mol

Mg(NH3)6Cl2 = 197,3952 g/mol

1 g / 95,211 g/mol  =  X g / 197,3952 g/mol

Jeg isolerer X og får X = 2,0732 g Mg(NH3)6Cl2


Svar #3
17. marts 2009 af lielie (Slettet)

1000 tak


Skriv et svar til: HASTER plz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.