Fysik

Kræfter

17. marts 2009 af Simon2 (Slettet)

Et billede på 800g hænger i en snor som vist på figuren.

a. Bestem snorens kraft på billedet i de to ophængningspunkter A og B, når vinklen u er 108º.

b. Bestem snorens kraft på billedet i de to ophængningspunkter A og B, når vinklen u er 172º.

Jeg kan ikke rigtig gennemskue, hvad man skal gøre efter man har fundet Ft som er 7,86 N. Hjælp ! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2009 af mathon

hvis det er forstået ret uden en tegning:

Fsnor(108°) = ½*(0,8 kg)*(9,82 m/s2)/cos((108/2)°) = ½*Ftyngde/cos((108/2)°)

Fsnor(172°) = ½*Ftyngde/cos((172/2)°)


 


Svar #2
17. marts 2009 af Simon2 (Slettet)

Ahh mange tak, havde ikke tænkt over det dannede en retvinklet trekant, mange tak :) !


Skriv et svar til: Kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.