Matematik

HVORDAN BEREGNER MAN ET SKÆRINGSPUNKT????

17. marts 2009 af Saraoa (Slettet)

 Ja, overskriften siger jo lidt sig selv.

Jeg skal beregne et skæringspunkt udfra denne ligning: y = -2/3x + 2

Hvordan gør jeg det :-/ ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2009 af Isomorphician

Tror snart du får et svar i:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=656996


Svar #2
17. marts 2009 af Saraoa (Slettet)

 Ja, det er sandt... Men vi kan stadig ikke finde ud af at finde skæringspunktet på y-aksen!!!??? :-(


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2009 af Dynin (Slettet)

# 2 det har du ikke skrevet før?! Skæring med y-aksen kræver at x=0 ... indsæt x=0 og du får y


Svar #4
17. marts 2009 af Saraoa (Slettet)

hvordan sætter jeg x = 0, når x er lig med -2/3x+2... kan du skrive den op for mig så jeg kan se hvad du mener :-/ ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2009 af katdam (Slettet)

Du skal indsætte 0 på x plads altså:

y = -2/3 * 0 +2


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2009 af Dynin (Slettet)

du har y = -2/3x + 2.. sæt nu x=0 ind ... hvoraf y=-(2/3)*0+2=2 ikk?


Svar #7
17. marts 2009 af Saraoa (Slettet)

 nej for vi fik jo lige x til at være 3, husker du nok :-) ??


Svar #8
17. marts 2009 af Saraoa (Slettet)

 da vi sagde y=0 og satte den ind fik vi x til at være lig med 3. 

så det er vel også 3 jeg skal gange med i stedet for 0 ?


Skriv et svar til: HVORDAN BEREGNER MAN ET SKÆRINGSPUNKT????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.