Matematik

eksponentiel

18. marts 2009 af micac (Slettet)

sammenhængen mellem den anvendte mængde af fødnings enheder x, hvor E[0;100],

og det tilsvarende kornudbytte kan beskrives ved en eksponentiel funktion f.

nedenstående tabel viser korn udbyttet ved anvendelse af 0 og 50 gødningsenheder,

Gødningsenheder  |     kornudbytte

            x                      |          f(x)

           0                      |          300

          50                    |            982

a) bestem en forskrift for funktionen f ?

b) beregn det antal gødningsenheder, der fordobler kornudbyttet ?

hvordan kan jeg løse dem ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2009 af mathon

f(x) = y = b*ax

300 = b*a0 = b*1 = b

y = 300*ax

982 = 300*a50

a50 = (982/300)

a = (982/300)1/50 = (982/300)0,02


Svar #2
18. marts 2009 af micac (Slettet)

hvilken en er forskrift?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2009 af mathon

a = (982/300)0,02 ≈ 1,024

                                     f(x) = 300*1,024x


Skriv et svar til: eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.