Kemi

Pks = pH

18. marts 2009 af kanonkugle16 (Slettet)

Gælder det også for HCl ?

For jeg kan ikke se, hvordan en pH værdi kan være -7 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2009 af Raikke (Slettet)

Nej det gælder kun i nogen tilfælde. og det vil være meget usandsynligt hvis HCl har en pH på 7.

Ph er kun lig med pKs når hvis de to koncentrationer er lig hinanden, det vil altså sige de opfylder udtrykket

pH=pKs+log([S]/[B])

Hvis de to koncentrationer er lig hinanden vil det sidste led give nul, og derfor må pH være lig med pKs.

håber du kan bruge mit svar - måske du kunne specifficerer dit spørgsmål en smule?

kh. Rikke 


Svar #2
18. marts 2009 af kanonkugle16 (Slettet)

Altså..

 Kan man altid aflæse pH halvvejs henne mod første ækv. punkt til at være pKs eller n(b)=n(s)

HCl kan jo ikke have en pH værdi på minus 7.


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2009 af Larsendrengen (Slettet)

Og saltsyre (HCl i vand) har ingen pKs værdi fordi HCl er 100% dissocieret i vand.

"....og det vil være meget usandsynligt hvis HCl har en pH på 7."  Ja, det er umuligt !!!
 


Skriv et svar til: Pks = pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.