Fysik

Elastikspring.

18. marts 2009 af NejTilSvampe

 hejsa, jeg har vist ikke fulgt med her på det sidste, jeg er lidt i tvilv om den sidste opgave i vedhæftet pdf.

Jeg har først forsøgt at finde accelerationen ved hjælp af vektorkrafter. og derefter integrere funktionen for at finde ud af hvornår hastigheden er nul.

a(x)= ( |Fg|+|-kx| )/ m

her hvor |Fg| er lig med tyngdekraften altså, g*m og m er massen af personen altså 65kg.

så funktionen bliver efter at have blevet reduceret:

a(x)= 37,82-2,15x

v(x)= ∫a(x)dx = 37,82x - 1,08x2

37,82x - 1,08x2=0

x=35,12m

og konkluderer hermed at gondolen IKKE er anbragt korrekt. Et eller andet ved det resultat får mig til at tvivle :P enhver form for hjælp er velkommen.

Vedhæftet fil: opg elastikspring v2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2009 af Jerslev

#0: Din notation er forkert. Du skal integrere mht. tiden, og husk, at x er en funktion af tiden.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
18. marts 2009 af NejTilSvampe

 aha ja, det giver mening. Men kan du så give mig et hint til hvad jeg så skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2009 af peter lind

Fg/m = 9,82 m/s2 og du har 37,82 m/s2.

Brug energibevarelsen. Når udspringeren når vandoverfladen med hastighed 0 er den kinesiske energi 0 hvis højden er rigtig, Den potentielle energi 0 og den potentielle energi fra fjederen ½kx2. Ved starten er der kun potentiel energi mgh


Svar #4
18. marts 2009 af NejTilSvampe

 brrr.. bleeh, skal vist bruge en ekstra livline peter :p


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2009 af peter lind

Ved start E = mgh da Ekin=0, h=34m

Ved vandoverfladen højde = 0 så Epotg=0.

Fjeder strakt  x=34m - 13 m = 21m potentiel energi ½kx2

eventuel kinesisk energi ½mv2

Energibevarelse mgh=½kx2 + ½mv2


Skriv et svar til: Elastikspring.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.