Kemi

PH-begrebet

18. marts 2009 af jeya (Slettet)

hej:)

Er der nogen der vil fortælle mig hvorfor man laver den negative fortegn i PH-begrebet: PH=-log(H3O) om til positiv når man regner, ved at trykke +/- på lommeregneren?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2009 af MarcusHansen (Slettet)

Hvis du ser på grafen for log(x), vil man kunne se at ved x < 1 er værdien mindre end 0... det negative fortegn gøres positivt ved at indføre minus foran.

Graf (kig kun efter den blå) :)


Svar #2
20. marts 2009 af jeya (Slettet)

men hvis x >1 giver det jo et positiv værdi og derved forbliver fortegnet negativ. betyder det så at hver gang man får en funktion opgivet skal man finde ud af hvornår den er negativ og positiv og derved bestemme om der skal være minus foran log(H3O).

jeg tror ikke jeg forstår det helt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2009 af mathon

er det begrebet
eller
lommeregneren
der er problemet ?


Svar #4
20. marts 2009 af jeya (Slettet)

det er begrebet der er problemer med


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2009 af mathon

langt de fleste i praksis forekommende H3O+-koncentrationer
er af størrelsesorden 10-n

log(10-n) = -n*log(10) = -n*1 = -n

i de fortsatte beregninger er det en hæmsko at skulle huske det minus hele tiden,
hvorfor man har indset lettelsen

 -log(10-n) = -(-n)*log(10) = -(-n)*1 = n

som er årsag til
definitionen

pH = -log([H3O+])


Svar #6
20. marts 2009 af jeya (Slettet)

mange tak for svaret


Skriv et svar til: PH-begrebet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.