Matematik

Faktorisering! - Haster..

18. marts 2009 af donbak22 (Slettet)

Hej alle ;)

Nogen der kan vise mig mellemregningerne til denne faktorisering:

Formel for faktorisering af 3. gradspolynomier:

f(x) = a3(sænket skrift) * (x-x1) (x-x2) (x-x3) - tallene efter x, er sænket!

Funktionen, f har følgende nulpunkter:
x1 = -2 , x2 = 2 , x3 = 3
 

Faktoriseringen kommer derfor til at se således ud:
f(x) = 1 (x+2) (x-2) (x-3)
 

Hvordan er det så at jeg kommer frem til selve  funktionen som er:

f(x) = x3 – 3x2 – 4x + 12

På forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2009 af peter lind

Du ganger paranteserne ud, Gang de 2 første paranteser sammen først. Brug reglen for   summen af 2 tal gange summen af samme to tals differens.


Svar #2
18. marts 2009 af donbak22 (Slettet)

hvis jge ganger de to paranteser sammen får jeg:

x^2-2x+2x-4

Og hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2009 af peter lind

=(x2-4) Det ganger du med (x-3)


Svar #4
18. marts 2009 af donbak22 (Slettet)

Super ! - Mange tak :)


Skriv et svar til: Faktorisering! - Haster..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.