Matematik

derived functions

18. marts 2009 af DeciMat (Slettet)

Hej.

Jeg slås med at tegne/udlede originale funktioner er givne grafer.

Har prøvet at bestemme tangent og sekantligningen og finde ud af det, men det lykkedes ikke. Har I mulighed for at se på opgaven som er på http://peecee.dk/upload/view/160790
 

Tusind tak.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

f(x) = (x-1)(x-2) og g(x) = 3x-6, og du skal bestemme en stamfunktion til f og g.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Lad F(x) være stamfunktionen til f(x), Fra minus uendelig til -2 er F'(x) = f(x) positiv så F(x) er voksende. Da f(-2) er nul har F(x) et ekstrema(min eller max) for x = -2. Fra -2 til 1 er f(x) negativ så F(x) er aftagende. Osv.  Du skal bare skitsere F(x) så det er nok at tegne at den stiger, har et lokalt max for x = -2, derefter falder, har lokalt min for x = 1, og derefter stiger igen. Bare en skitse, ingen værdier er fastsat.


Svar #3
19. marts 2009 af DeciMat (Slettet)

Tak folkens.

Det hjælp meget med at skitsere grafen, men ville gerne have hjælp til at finde funktionen.

Det jeg efterlyser er, at jeg kan differentiere, men hvad så hvis jeg skal tilbage?

Man skal jo kunne finde hjem igen :)


Svar #4
19. marts 2009 af DeciMat (Slettet)

Mathon har været så hjælpsom, at jeg nu kan finde ud af det.

Tak til alle.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Funktionerne er f(x) = (x-1)*(x+2) = x2 + x - 2 og g(x) = 3x - 6. For at tegne de ønskede funktioner skal du finde stamfunktionerne F(x) og G(x). F(x) = ∫f(x)dx   og  G(x) = ∫g(x)dx.


Skriv et svar til: derived functions

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.