Matematik

ligninger

19. marts 2009 af Ditte_92 (Slettet)

Hej.. Jeg har et spørgsmål ang. at isolere y

vi skal isolere y for de to ligninger: 2x-3y=11 og -3x+y=-13. Jeg er ikke ret god til det med at isolere  men jeg har prøvet og fik: y=2x-14, men den anden kan jeg ikke

håber at der er nogen der kan hjælpe..
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Prøv at tage en af dem og isolere så langt du kan, så hjælper vi dig.


Svar #2
19. marts 2009 af Ditte_92 (Slettet)

Den første: 2x-3y=11

y=2x-14? noget i den retning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Nej ikke helt..

Prøv først at lægge 3y til på begge sider og derefter trække 11 fra på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2009 af sjrs (Slettet)

- altså

1.  y=(2*x-11)/3

2. y=3*x-13


Svar #5
19. marts 2009 af Ditte_92 (Slettet)

Okay mener du sådan?

2x-3y=11

2x+3y=11+3y??

ved godt at jeg mangler at trække 11 fra


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #5 Ikke helt.

2x-3y=11

2x-3y+3y=11+3y

2x=11+3y

2x-11=11-11+3y

2x-11=3y

Nu mangler du kun at dele med 3.


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2009 af sjrs (Slettet)

det er forkert.

det ender med 2x-11=3y ( minus eleve)

11 rykkes om på den modsatte side og bliver til minus.

hehe


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #7 Det har jeg da også :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. marts 2009 af sjrs (Slettet)

ja nu har du !
- du har lige redigeret :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #9 Ja :P Det var en trykfejl, du kan se at anden sidste linie var rigtig nok.


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. marts 2009 af sjrs (Slettet)

ja ja :P


Svar #12
19. marts 2009 af Ditte_92 (Slettet)

2/3 x -11=y bliver den ikke


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. marts 2009 af dr. jones (Slettet)

du skal huske når du deler med 3, så er det det hele på hver side, der skal deles med 3
2x-11=3y
(2x-11)/3=(3y)/3


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.