Matematik

cirklens tangenter:)

20. marts 2009 af mrsdarcy (Slettet)

 Hvordan løser jeg det her?:

Cirklen har to tangenter t1 og t2, der er parallelle med linjen l.

Bestem en ligning for hver af disse to tangenter.

l: 3x-4y-4=0   og C:(x+2)^2+(y-3)^2=23

Jeg skal vel have angivet et punkt på henholdsvis t1 og t2 for derefter at kunne udregne

vektor CP (punkt på tangent-centrums koordinater) og så sætte det hele ind i ligningen:

a(x-xo)+b(y-yo)=0

Er godt klar over at jeg på en eller anden måde kan gøre brug af informationen om at linje l er parallel med tangenterne, men hvordan? Tager jeg bare normalvektoren fra linje l (3,-4)??????!  


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2009 af NejTilSvampe

  først skriv linjen l i formen y=ax+b , du ved derefter siden de er parallelle at a-konstanten er ens i de to tangenter.

l: y=3/4x-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2009 af ibibib (Slettet)

3x-4y+k=0 og bestem k så afstanden mellem linjen og centrum er radius.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2009 af mathon

dist(l,C(-2,3)) = (3*(-2)-4*3+k)/√((32+(-4)2) = ±√(23)


Skriv et svar til: cirklens tangenter:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.