Matematik

Ligning

16. november 2004 af Misser (Slettet)
Hej jeg kunne godt bruge lidt hjælp til de her opgaver...Håber der er nogle der er så søde at svare!
A) 1/x+2=0
B) 2/x+2=1/x-2

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2004 af frodo (Slettet)

Få brøkerne væk, ved at gange med nævnerern på begge sider!

Svar #2
16. november 2004 af Misser (Slettet)

okay tak men hvad blier resultatet så i B...?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2004 af frodo (Slettet)

det ved jeg ikke lige på stående fod. Men det giver en andengradsligning. Skriv dine udregninger her, og vi ser på der.

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2004 af frodo (Slettet)

det ved jeg ikke lige på stående fod. Men det giver en andengradsligning. Skriv dine udregninger her, og vi ser på der.

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#2: I B) kunne du også udnytte, at

2/x + 2 = 2(1/x-2)+6 = 1/x - 2

og så løse opgaven som A). Hvis du ikke er sikker i løsning af andengradsligninger (jf. #4), så kan du altså slippe udenom i dette tilfælde. Men frodos forslag kan være lige så godt.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#2: En helt tredje mulighed - og klart den letteste i B) - er at trække 1/x fra på begge sider og løse opgaven som A).

//Singularity

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.