Kemi

Titrering :'(:'(:'(

20. marts 2009 af birisi (Slettet)

Håber virkelig der er nogle der kan hjælpe mig lidt videre med disse beregninger :S Det er en SRO-opgave og spørgsmålet lyder beregn pH på udvalgte punkter på kurven (pH som funktion af VNaoH)

Den første titrering er 20mL  0,08M HCl med 1,007M NaOH

Jeg har så valgt et punkt på grafen før ækvivalenspunktet ved VNaOH = 8mL

Til beregning af pH bruger jeg flg. formel: pH=-log[H3O+]=-log((nH3O+)/(Vtotal))

nH3O+=c(HCl) ·V(HCl)-c(NaOH) ·V(NaOH) = 0,08M·0,02L-1,007M·0,008L= -0,0064

hva gør jeg nu ? jeg er sikker på at det er en fejl men kan ikke se mig ud af hvorfor det er et negativt resultat hva har jeg gjort galt og hvilket V er V(total)???

Please hjæælp :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Det der er ikke før ækvivalenspunktet. Der er en større stofmængde af NaOH end HCl, hvorfor OH-ionerne vil være i overskud.


Svar #2
20. marts 2009 af birisi (Slettet)

når VHCL er størst i starten hvordan er stofmængden af NaOH så størst ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2009 af Jessica1

Hvis du har en kolometrisk titrering med en tilhørende graf (lavet m. evt pc-programmet datastudie) får du en graf, hvor ækvivalenspunktet er hvor grafen er lodret.. altså ved stigningen.

Når du skal beregne pH på udvalgte punkter, vil det være en idé at starte med, når der er tilsat
0 mL NaoH: Her beregner du bare pH for stærk syre med HCl, fordi HCl er en stærk syre.
Tilsætning af NaOH indtil ækvivalenspunktet: Her har du en pufferopløsning, hvor du kan bruge pufferligningen.. (Stofmængderne du indsætter i pufferligningen, finder du ved alm. stofmængderegnskab med før og efter reaktionen)
I ækvivalenspunktet: formlen med pOH, hvorefter du kan finde pH
Efter ækv. punkt: Da du bruger en stærk base, vil OH--ionerne dominere. Så pOH beregnes først med pH=-log [OH-] og derefter pH=14-pOH

Ellers prøv se linket, hvis det kan hjælpe lidt ..
http://www.natlex.dk/syrebase.html#Titrering%20af%20en%20stærk%20syre%20med%20en%20stærk%20base


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvis du har en stofmængde af 0,02L * 0,08M HCl og 1,007M*0,008L NaOH, hvad er så størst?


Skriv et svar til: Titrering :'(:'(:'(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.