Kemi

Syre-basereaktioner

20. marts 2009 af elissa92

Koncentreret saltsyre er en vandig opløsning af hydrogenchlorid, som indeholder 36 masse % hydrogenchlorid. Densiteten er 1,18g/mL.

Hvad er massen af 1 liter koncentreret saltsyre?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2009 af SmileyMan (Slettet)

Masse/L = (1,18*1000) / L = 1180 / L = 1180g


Svar #2
20. marts 2009 af elissa92

Men hvad med de 36% ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2009 af SmileyMan (Slettet)

Det er kun definitionen på "koncentret saltsyre" - dvs. at der allerede er taget hensyn til de 36% i den densitet, som du har fået oplyst.


Svar #4
20. marts 2009 af elissa92

Okay tak :)

Jeg kan heller ikke forstå de næste 2... Så hvis du vil og kan, vil du så ikke hjælpe mig med dem?

b) Beregn massen ag HCl i 1 liter koncenteret saltsyre

c) Beregn den formelle koncentration


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2009 af SmileyMan (Slettet)

b) HCl (Hydrogenchlorid) er saltsyre. Det er et trickspørgsmål. Du har allerede svaret.

c) For at beregne den formelle koncentration skal du kende til antallet af mol i opløsningen.

n (mol) = masse / molvægt

1180 / 36,5 = 32,33 mol

Formelle koncentration = mol / liter

32,33 / 1 = 32,33 mol / L


Svar #6
20. marts 2009 af elissa92

Okay tak :)

Men jeg har faktisk regnet det ud, og fik et andet svar..Her er det:

Jeg har også brugt denne formel: n (mol) = masse / molvægt

Så har jeg kigget bag min kemibog:

Cl = 35,45 g/mol og H = 1,008 g/mol

35,45 g/mol + 1,008 g/mol = 36,458 g/mol

424,8 g : 36,458 g/mol = 11,65 mol

424,8 g fik jeg fra svaret i b, hvor jeg har taget 36% af 1180 g ren HCl, som giver 424,8 g

Tror du ikke også at jeg har gjort det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. marts 2009 af mathon

cformel = (p/100)*(d/M) = 0,36*(1180 g/L)/(36,465 g/mol) = 11,6 M


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. marts 2009 af SmileyMan (Slettet)

#7

cformel = (p/100)*(d/M) = 0,36*(1180 g/L)/(36,465 g/mol) = 11,6 M

#6

Okay tak :)

Men jeg har faktisk regnet det ud, og fik et andet svar..Her er det:

Jeg har også brugt denne formel: n (mol) = masse / molvægt

Så har jeg kigget bag min kemibog:

Cl = 35,45 g/mol og H = 1,008 g/mol

35,45 g/mol + 1,008 g/mol = 36,458 g/mol

424,8 g : 36,458 g/mol = 11,65 mol

424,8 g fik jeg fra svaret i b, hvor jeg har taget 36% af 1180 g ren HCl, som giver 424,8 g

Tror du ikke også at jeg har gjort det rigtigt?

I har ret. Jeg havde glemt at man kun skulle regne med de 36% i de opgaver.


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. november 2010 af emmacuk (Slettet)

Hvordan beregner man molvægten af: C19H18N2O ???


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. november 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:molmasse_1.doc

Skriv et svar til: Syre-basereaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.