Matematik

HJÆLP! det haster

21. marts 2009 af f-afg-s (Slettet)

hey

alle sammen, jeg har brug for hjælp til en opgave som jeg slet ikke forstår

opgaven hedder beløbet K på en bank konto er givet ved K=8000*2t/20 , hvor tiden t måles i år:

a) jeg skal angive betydningen at tallene 8000 og 20 i denne formel og b) jeg skal beregne den årlige procentvise rente.

jeg ved slet ikk hvad jeg skal gøre så håber du kan hjælpe mig;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du sætter t=0 i ligningen, får du K=8000 krone, det er altså det beløb du indsætter på kontoen. Da t måles i år, så¨svarer 20 år til en fordopling af kapitalen, 40 år svarer til en 4-dobling osv. Den årlige rente fås efter 12 måneder. Her er t altså 1, så beløbet efter et år er 8000*21/20 = 8282 kroner, renten er derfor 282 kroner og det svaret til 282/(800)*100% = 3,525% i rente pr. år.


Svar #2
21. marts 2009 af f-afg-s (Slettet)

nårk okay på den måde hehe. tak for hjælpen;)  


Skriv et svar til: HJÆLP! det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.