Matematik

hjææælp

21. marts 2009 af helle91 (Slettet)

heej :D

jeg har fået en opgave med logaraitme, og jeg er desværre helt på bar bund. Håber der er nogen der kan hjælpe. På forhånd tak

opgaven lyder således: Massen af den radioaktie isotop Ni.63 er bestemt ved

f(t) = 2e-0,007534t

hvor t er tiden( målt i år) , og f(t) er massen af klumoen(målt i gram)

- Betem halveringstiden, og bestem hvor mange år der går, før massen af klupen er 0,5 g.

jeg skal vel bruge ln, men hvordan gør jeg ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2009 af Isomorphician

Sammenlign:

y = b*ax

med

f(t) = 2*e-0,007534t = 2*(e-0,007534)t


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2009 af f-afg-s (Slettet)

e-0,007531 =

beregn det ud i lommeregner


Skriv et svar til: hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.