Matematik

Differentialligninger:

21. marts 2009 af Anything (Slettet)

Jeg har rigtig meget brug for hjælp til en opgave, som lyder således:

Man har undersøgt løgfrøens overlevelsessucces i forskellige vandhuller på Djursland.
Der er udsat et antal løgfrøhaletudser i hvert vandhul, og derefter har man målt løgfrøhaletudsernes længde hver dag i en periode på 3 måneder. Det har vist sig, at haletudsernes længde som funktion af tiden opfylder nedenstående differentialligning:

dSt / dt = 0,00575 * St * (12 - St)

hvor St er længden (cm), til tiden t (døgn).
Det oplyses, at til tiden t = 0 er længden af en løgfrøhaletudse 0,5.

a) Bestem væksthastigheden for længden til det tidspunkt, hvor længden af en løgfrøhaletudse er 4 cm.

b) Tegn en skitse af, hvorledes væksthastigheden for længden afhænger af længden..

 

Er der én der vil hjælpe med disse to. Tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

DS/dt = 4 <=> 0,00575 * St * (12 - St) = 4, løs den!


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Det er længden som er 4, dvs St = 4. Hvildek du bare indsætter i differentialligningen og udregner væksthastigheden dSt/dt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedh. fil.

Vedhæftet fil:NB.doc

Skriv et svar til: Differentialligninger:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.