Kemi

neutralisation

16. november 2004 af mathman (Slettet)
Hvor mange mol syre er der i 1,00L 0,01M HCl?
Hvor mange mol base skal der til for at neutralisere denne mængde syre?

Håber på et tip

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2004 af frodo (Slettet)

tja, da syren er HCl, er n=n(HCl), og hvor mange mol base du skal bruge, afhænger af basen, så du bliver nødt til at væer lidt mere specifik.

Svar #2
16. november 2004 af mathman (Slettet)

Det er nu faktisk det eneste jeg har i opgaven! Jeg kunne nu også godt have brugt nogle flere facts, Men det er der ikke!

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2004 af frodo (Slettet)

står opgaven sådan? Ordret?

Men hvis den gør, vil jeg TRO at du skal regne med at basen er stærk, hvorfor den ækvivalente mængde base er lig syrens stofmængde.

Svar #4
16. november 2004 af mathman (Slettet)

Det er præcis som den står!

Hvis jeg bare kunne få hvor mange mol syre der er i 1,00 L 0,01M HCl så var det nemt nok, men hvad mit bud vil være er at tage -[Log] og derved frembringe PH værdien, og så derfra tage den derudfra med 1,0 * 10(-14)M

Tror du det vil være en ide?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2004 af frodo (Slettet)

nej.

n=c*V

Svar #6
16. november 2004 af mathman (Slettet)

Fuck det er jo ritigtnok:-)
Nå tak skal du ha!

Svar #7
16. november 2004 af mathman (Slettet)

Bliver det så bare
n = 1,00L * 0,01M
n = 0,01Mol syre??

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#7: Ja, n(HCl) = 0.01mol = n(base)

forudsat, at syren og basen reagerer i forholdet 1:1.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. november 2004 af frodo (Slettet)

jep.. Som så er ækvivalent med 0,01 mol STÆRK base som fx NaOH

Svar #10
16. november 2004 af mathman (Slettet)

præcis, tak gutter!!

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#10: Man siger somme tider, at NaOH er en base, men strengt taget er det hydroxidionen (OH-), som er den egentlige base. Bare husk det.

//Singularity

Skriv et svar til: neutralisation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.