Matematik

HASSSTER!

21. marts 2009 af Yaldaa (Slettet)

HEJ alle

jeg har brug for hjælp til en aflevering som jeg slet ikke ved hvor jeg skal begynde fra

opgaven lyder således:

Guldisotopen Au-198 har en halveringstid på 2,7 døgn. en prøve af dette stof har på et bestemt tidspunkt i aktiviteten 1,79 MBq.

jeg skal bestem aktiviteten 4,0 døgn senere og jeg skal bestemme hvornår aktiviteten er nede på 0,34 MBq

håber du kan hjælpe på forhånd TAK:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2009 af mathon

f(t) = b*at

a = (1/2)1/T½ = (1/2)1/2,7    når t måles i døgn


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2009 af f-afg-s (Slettet)

hmm, ja men hva skal jeg så gøre med 4 døgn


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Begyndelsesværdien b = 1.79. Udregn a som mathon har vist. Opskriv funktionen (står i mathons svar).

a) Indsæt t = 4 i funktionen.

b) Løs aktiviteten f(t) = 0.34


Skriv et svar til: HASSSTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.