Matematik

f´(x) af trigonometrisk funktion. (sinus)

22. marts 2009 af s-hh (Slettet)

Sidder og grubler over en opgave. Jeg skal finde f´(x) af følgende funktion:

f(x) = sin(x+ π/6)

Nogen der kan hjælpe mig med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af mathon

f '(x) = cos(x2 + (π/6))*(x2 + (π/6))' = cos(x2 + (π/6))*(2x)

f '(x) = 2x*cos(x2 + (π/6))
...............

differentiation af sammensat funktion
(f(g(x))' = f '(g(x))*g'(x)

y = g(x) = x2 + (π/6)
f(y) = sin(y)
 


Svar #2
22. marts 2009 af s-hh (Slettet)

skal jeg så differentiere følgende udtryk : f '(x) = 2x*cos(x2 + (π/6)) med reglen for differentiation af sammensatte funktioner?


Svar #3
22. marts 2009 af s-hh (Slettet)

hovsa, havde ikke set resten af sit svar. Tak for hjælpen. Kan du evt også fortælle mig, hvordan jeg kan finde løsningen på min TI89??


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2009 af mathon

MODE
Angle
1:RADIAN

d(sin(x^2+π/6),x)


Svar #5
22. marts 2009 af s-hh (Slettet)

Altså, er dette løsningen på opgaven?

f '(x) = 2x*cos(x2 + (π/6))

Eller skal der regnes mere?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. marts 2009 af mathon

f '(x) = 2x*cos(x2 + (π/6))  er løsningen


Svar #7
22. marts 2009 af s-hh (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: f´(x) af trigonometrisk funktion. (sinus)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.