Fysik

Fotoner?

22. marts 2009 af Williamsun (Slettet)

En femtosekund-laser udsender lys i form af pulser, der hver har energien 0,50 mJ. Bølgelængden af laserlyset er 812 nm.

Hvor mange fotoner er der i en enkelt puls?

jeg forstår ikke hvordan man beregner antal fotoner?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvor meget energi har én foton med bølgelængden 812 nm?


Svar #2
22. marts 2009 af Williamsun (Slettet)

Altså fotonenergien beregnes ved:

E = h * f

h er plancks konstant så jeg skal bare finde frekvensen.

Der kan denne formel bruges:

f = c/lamba

Bølgelængden var 812 nm og c er lysets hastighed.

f = 3*10^8 m/s  /  8,12*10^-7 m = 3,69 * 10^14 s^-1

Og så energien:

E = 6,63*10^-34 Js * 3,69 * 10^14 s^-1 = 2,45*10^-19 J

Men hvad så nu?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Nu kender du energien af én foton, og du kender energien af hele pulsen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. marts 2009 af mathon

Efoton = (h*c)/λ = (1,98645*10-25 J*m)/(812*10-9 m) = 2,44639*10-19 J/stk

antal fotoner = (0,50*10-3 J)/(2,44639*10-19 J/stk) = 2,04385*1015 stk


Svar #5
22. marts 2009 af Williamsun (Slettet)

Okay, så forstår jeg. Tak begge to :)


Skriv et svar til: Fotoner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.