Matematik

trigonometri

22. marts 2009 af mm :) (Slettet)

opgave: http://i43.tinypic.com/2po8l6u.jpg

I kan se en figur på linket ovenfor.. opgaven går ud p¨at vise at |PB|= 2*|AP|

er der nogen der kan hjælpe? skal jeg først bevise at de to trekanter en ensvinklede.. jeg synes hele figuren er forvirrende :\


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

start med at arbejde med de retvinkelde trekanter :) og overvej længde af radius


Svar #2
22. marts 2009 af mm :) (Slettet)

jeg har lagt mærke til der er to par trekanter der har samme sidelængder.. og længderne er henholdsvis 2 og 4..


Svar #3
22. marts 2009 af mm :) (Slettet)

det vil sige noget af stykket for AB må være 4.. og noget af stykket for AP er 2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

hvis du kan vise at de er ensvinkelt kan du finde forholdet mellem radierne og dermed en faktor der gør sig gældende for alle siderne.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

hint: skæring mellem linjerne


Svar #6
22. marts 2009 af mm :) (Slettet)

hvordan viser jeg at de er retvinklede? når skalafaktoren er 1/2 kan jeg stadigvæk ikke bruge det til noget da jeg ikke kender størrelsen af nogle af de andre sider..


Svar #7
22. marts 2009 af mm :) (Slettet)

*undskyld, ensvinklede


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

du kan se de er retvinkelt begge to grunde de små firkanter i hjørnerne :)

da linjerne skærer hinanden ved du at vinklerne på den ene side er lige så stor som på den anden. og da du ved at to af vinklerne i dine trekanter er de samme må den sidste også være det.

da ved du at de er ensvinklet.

du kan da sige r1/r2 = 4/2 =2 

og da PB er hypotonuese i den ene og AP i den anden kan du gøre følgende: 

PB/PA = 2 (=) 

PB = 2*PA  


Svar #9
22. marts 2009 af mm :) (Slettet)

hmm, tak skal du have, jeg kan godt se det nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

ellers spørger du bare :) en smule svært at forklare over Portalen :)


Svar #11
22. marts 2009 af mm :) (Slettet)

jeg er ikke helt med på hvordan man viser at trekanterne er ensvinklede? skal jeg vise det praktisk.. for eksempel ved hjælp af geometer? eller skal jeg forklare det ved hjælp af geometri regler som du lige gjorde?


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.