Matematik

trekant ABC

22. marts 2009 af Nim22 (Slettet)

sidder med en opgave, som jeg ikk kan komme videre med:

en trekant ABC, hvor vinkel C=60 grader, a=7 og b=10. Så skal man finde de manglende vinkler og sider. Kan ikk bruge pythagoras til at finde siden c, da den ikk er retvinklet. Så ved ikk rigtig hvordan jeg skal finde c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

du skal  bruge cosinus relationerne :)


Svar #2
22. marts 2009 af Nim22 (Slettet)

ja selvfølgelig da ;)


Svar #3
22. marts 2009 af Nim22 (Slettet)

tror jeg får et forkert svar, får c til 79?!

7^2+10^2-2*7*10*cos(60) som giver 79


Skriv et svar til: trekant ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.